Ander huis kopen

Hoeveel u kunt lenen hangt in hoge mate af van uw inkomen, de rente, uw spaargeld en overige financiële verplichtingen. Deze berekening kunt u heel makkelijk maken met de rekenmodule op deze website. Dit is echter een indicatie, voor een gedegen hypotheekadvies is meer nodig.

Eerst kopen of eerst verkopen?

Dit hangt sterk af van de woningmarkt. Als u eerst koopt weet u nog niet wat uw oude woning gaat opbrengen en of u maken krijgt met een restschuld. Bovendien kunt u te maken krijgen met dubbele woonlasten. Kiest u ervoor om eerst te verkopen, dan loopt u de kans dat u snel andere woonruimte moet zoeken.

Hypotheek bij verhuizen

Is het eenmaal zover en zijn koop of verkoop gesloten, dan wordt het tijd om de hypotheek te regelen. Als u al een hypotheek hebt komt daar meer bij kijken dan wanneer u voor het eerst een hypotheek afsluit. Vaak kunt u de bestaande hypotheek meenemen maar de vraag is of dat altijd de beste oplossing is.

Gaat u verhuizen of overweegt u te verhuizen? Kennis Hypotheken legt u graag alle scenario’s haarfijn uit. Een afspraak is zo gemaakt.